Om os

Vi hedder Jan og Stine og bor på en hyggelig egendom i det smukke Thy, omgivet af hav og fjord, marker og klit. Her bor vi sammen med vores to skønne groendaelere Kenzo og Indy, samt vores lille kat som går under navnet Mis (eller Dronningen).

Vi har haft og arbejdet med hunde siden vi sammen fik vores to første samojedhunde Helis Abbi og Helis Duke i henholdsvis 1985 og 1988. I 1986 begyndte Stine til et begynderkursus i Dch Sydthy med Abbi og i 1988 fulgte Jan og Duke trop. Vi opdagede dog hurtig at vores samojedhunde ikke egnede sig til de helt store lydighedsøvelser og ønsket om en ny hunderace begyndte at spøge. Det blev dog først i 1997 hvor Abbi gik over regnbuebroen at vi begyndte at se os om efter en ny hunderace. Til denne var der to betingelser: Den skulle være ligeså smuk som samojedhunden og samtidig være en god brugshund. Vi havde mange hunderacer i kiggerten i den følgende tid, men ingen fangede rigtig vores opmærksomhed. Pludselig en aften i et TV program, det som var kendt som "Hund og hund imellem" med Poul Thomsen, var en af deltagerne en groenendael og vi var solgt til den belgiske hyrdehund.

Den kommende tid gik med at finde noget litteratur om groenendaeleren og vi blev endnu mere overbeviste om at groenendaeleren var den rigtige hund for os. Den 27. maj 1998 hentede vi vores første groenendaeler, hanhunden Barking Sheperd Casio v. Kudos. Casio var ud af gode brugs- og udstillingslinjer og viste sig at være en ganske intelligent hund. Inden der var gået to år var Jan og Casio rykket op i Dch's B-program. Desværre måtte vi erfare på den hårde måde at skæben kan være hård. Kort før julen i 2000, glemte Jan at lukke lågen til carporten og Casio løb ud på vejen og var så uheldig at blive kørt ned. Casio løb videre ud på marken og vi, familie og venner brugte hele natten på at lede efter ham. Næste formiddag fandt vi ham 15 km herfra i tilsyneladende god behold. Efter nogle år opdagede vi at Casio ikke altid reagerede så godt og vi fik ham testet hos en høredyrlæge, som kunne konstatere at Casio var døv på det ene øre og næsten døv på det andet. Dermed var Casios karriere som lydighedshund slut. Casio blev dog en fantastisk familie- og gå-turhund og desuden en skøn legekammerat for vores datter. En martsdag 2011, kunne Casio ikke mere og tretten år gammel måtte vi hjælpe ham over regnbuebroen.

Den 26. juni 2011 kørte vi lykkelige og forventningsfulde fra Maribo med vores nye lille uldtot, Couer-Ami Ulysses Blue (Kenzo). Kenzo blev i første omgang købt som brugshund, men vi skulle lige prøve at deltage i en enkelt udstilling. Til hans første udstilling fik han certifikat og blev 3. bedste hanhund efter 2 champion hanner. Sidenhen er Kenzo blevet Dansk Champion, blevet tildelt mange CAC'er på udenlandske udstillinger og mangler kun et brugscertifikat til at han er Tjekkisk Champion. Desuden er han også godt på vej til at blive VDH champion (Tysk champion). Kenzo bliver dog også brugt til brugsarbejde og sammen med Jan gør han sig især i Dch's Nordiske Program med spor og felt. De er kommet langt og nu er det stort set kun lydigheden der mangler før de starter til konkurrence.

I 2013 på Kenzo's to års fødselsdag tog vi den lange tur til Prag i Tjekkiet for at hente vores tæve Indy (Indiana Black Z Kovarny) hjem. Indy er ud af en intervariant (tervueren og groenendael) parring med nogle af Z Kovarny's bedst præmierede hunde, både hvad angår lydighed/agility og udstilling. Det var menningen Stine ville bruge Indy til agility, men hun måtte desværre sande at på grund af gigt, dårlige ankler og knæ kan hun ikke løbe og bevæge sig som ønsket. Så Indy og Stine går i stedet til Dch's lydighedsprogram som også passer meget godt da Indy er en meget intelligent og arbejdsvillig hund.

Du kan læse mere om Indy og Kenzo på deres sider.

I de snart 30 år vi har været medlem af Dch Sydthy har Jan fuldført Dch's instruktør uddannelse og kredsinstruktør uddannelse. Hvert år underviser han kommende trænere. Ligeledes har Jan haft adskillige tillidsposter i de 25 år Jan har været medlem af DCH Sydthy, samt været formand for klubben i en periode.

Du er velkommen til at kontakte os hvis man har spørgsmål om os eller vores hunde.